woensdag 5 maart 2014

Een man een man, een woord een woord*

Er is een tijd geweest dat onze Ondervoorzitter en ikzelf de hele wereld afreisden om De Blijde Boodschap van Phil Kevin te verkondigen. En daarom wil ik jullie eventjes meenemen op een van onze eerste missiereizen. Nadat we in 2006 reeds India hadden bekeerd, was het in 2007 tijd om Thailand te bekeren.

Maar eerst een paar stappen terug om de aanleiding van deze post wat beter te kaderen.

De ouders van onze Ondervoorzitter hebben onze Ondervoorzitter de laatste tijd verplicht om zijn kamer in het ouderlijke huis op te ruimen. Allez, daar ga ik toch van uit, want ik zie geen andere reden waarom hij anders spontaan zijn kamer zou beginnen op te ruimen.

En daar komt blijkbaar wat uit die kamer. Volgens zijn vader heeft hij zelfs nog schoolboeken teruggevonden die nog in de plastic verpakking zaten!

Voor onze Ondervoorzitter was het dan ook een zeer blij weerzien met zijn reeds lang verloren gewaande "Tiny leert koken" boekenreeks.

Naast dit literatuurpareltje wist onze Ondervoorzitter ook nog dit andere pareltje op te duikelen.



Alle mannelijke lezers van mijn blog zullen wel denken dat ze dit kennen: de Voorzitter en de Ondervoorzitter van de Phil Kevinfanclub zijn zwaar op stap gegaan en in een zatte bui stellen ze contracten op.

Ze zijn mis.

Maar kom, een mens vraagt zich nu af: wie van de twee is hier het meeste "gejost" en waarom zouden ze zo'n onnozele contracten aangegaan?

Waarom ik ineens moest zeggen waar het staat, daar heb ik verder het raden naar. Echter, het vervolg van het contract dat herken ik maar al te goed. Het zou ook mogen, aan het geschrift te zien heb ik het er zelf aan toegevoegd.

Het zat namelijk zo: toen de Ondervoorzitter en ikzelf naar Thailand gingen moesten we vanuit Schiphol naar Thailand vliegen. En er was op dat moment juist een taifoon die in Thailand woedde en ervoor zorgde dat onze vlucht zo'n 12h vertraging had. En dus kregen we van onze luchtvaartmaatschappij een kamer in de Sheraton - de Sheraton, jawel! Op het eerste velletje van de rol WCpapier was er een "S" in reliëf gedrukt, I shit you not! - en ook nog vouchers zodat we iets konden eten terwijl we aan het wachten waren.

Ons hele gezelschap ging pizza's of zoiets eten, de Ondervoorzitter en ikzelf hadden uitgevogeld dat Burger King de voordeligste optie was.

En dus heb ik mij volledig laten gaan en al mijn vouchers opgekocht.

Een Tripple Wopper, frieten, Sprite, onion rings en als dessert een brownie mét ijs.

Neem het van mij aan: dat is onmenselijk veel. Toen we de rest van de groep vergezelden moest ik mijne buik met twee handen ondersteunen, elke stap deed gewoonweg pijn aan mijne buik.

Maar ik had er gene seconde spijt van!

Nu stelt zich enkel nog de vraag of ik het contract verbroken heb en wat hiervoor de gevolgen zullen zijn voor onze Ondervoorzitter...

*Ter info: Tripple Wopper: 1.160kcal., frieten: 500kcal., 6 onion rings: 268kcal., Sprite: 210kcal. en de brownie: 530kcal.

Wat een totaal geeft van 2.668kcal.

Een gemiddelde man heeft 2.500kcal nodig.

Per dag.